Zasklení rodinných domů

Blog

Další důležitou součástí výběru oken pro váš plánovaný rodinný dům je typ zasklení oken. Zasklení oken zásadně ovlivňuje tepelněizolační a akustické vlastnosti oken. Jaký je tedy hlavní rozdíl mezi dvojsklem a trojsklem? Na tomto výběru je opravdu třeba dát si záležet, protože výrazně ovlivňuje například únik tepla z domu. Výběr trojskel pro vás není jednoznačná výhra, záleží také na výběru připojovací spáry a zateplení kolem oken.

V čem je výběr dvojskel pro váš dům výhodnou volbou? Dvojsklo je složeno z dvou vrstev skla oddělenými distančním rámečkem a prostor je zaplněný argonem, tedy izolačním plynem. Díky dvojsklům se zlepšuje tepelná izolace domu a zamezuje se tak úniku tepla. Toto může přispět k ušetření financí na vytápění. Dvojskla pomáhají snížit hluk z okolí a minimalizují kondenzaci vlhkosti na vnitřní straně skel. Nedochází tak ke vzniku plísní. Pokud chcete při pořizování oken ušetřit, lepší volbou jsou pro vás rozhodně dvojskla. Také jsou mnohem lehčí než trojskla, tudíž se s nimi při montáži mnohem lépe manipuluje.


Na druhé straně jsou trojskla, která jsou složena ze tří vrstev skel oddělených distančními rámečky a vzniklé prostory jsou vyplněny izolačním plynem. Zasklení trojskly má mnohem větší tepelnou izolaci než dvojskly. Zlepšuje se tak udržitelnost domu a dochází ke snížení tepelných ztrát a energetických nákladů. I když je trojsklo cenově nákladnější, díky úžasným tepelným vlastnostem je vítězem pří výběru zasklení oken.

Jaká skla pro vás budou ve finále lepší? Dvojsklo je cenově dostupnější a navíc má i skvělé izolační a zvukové vlastnosti. Trojsklo je nejlepší svou vysokou tepelnou izolací a také v tom, že maximalizují energetickou účinnost domu.

Jaké zasklení si zvolíte pro svůj plánovaný rodinný dům? Lákají vás více dvojskla nebo trojskla?

Istav Media, s.r.o.
20.11.2023

Chcete více informací?

Zadejte své údaje a rádi se vám ozveme do následujícího pracovního dne.

Podporujeme: