Stavba domu na klíč nebo subdodavatelsky

Blog

Když se rozhodnete stavět dům, prioritní otázkou je, jestli si chcete vybrat generálního dodavatele, který vám postaví dům kompletně na klíč nebo zvolíte stavbu na části neboli subdodavatelsky. Každý z těchto způsobů má své výhody, ale také komplikace, které je podstatné mít na mysli při realizaci vašeho vysněného domu.

Stavba subdodavatelsky může zabrat mnohem více času, ale zase na druhou stranu můžete ušetřit spoustu financí, a to je pro nás v sérii Jak se vejít do rozpočtu podstatné. Při takové realizaci také máte větší přehledem o tom, jak je do detailů provedena. Koordinace této stavby je čistě na vás a na vaší domluvě s jednotlivými subdodavateli. Máte tak přehled o tom, jaký materiál je na stavbu použit a jestli jsou dodrženy správné technologické postupy. V tomto případě si musíte ale pečlivě rozplánovat stavbu a ne každý dodavatel vždy dodrží přesně časový harmonogram, jak si vy představujete. Můžou se tak překrývat domluvené termíny jednotlivých dodavatelů stavby. Dávejte též pozor na správnou volbu stavebního dozoru a práci, kterou nezvládnete po vlastní ose, přenechejte na těch zkušenějších z oboru.

Pokud chcete ušetřit čas a méně se stresovat s realizací domu, skvělou volbou je určitě stavba domu na klíč. Jedná se sice o finančně náročnější postup, ale je tu hned řada výhod, které při stavbě domu jistě uvítáte. Generální dodavatel vám zaručí jednotnou záruku na dílo, pevný termín zhotovení stavby a mnohem lepší dopředu domluvenou koordinaci jednotlivých subdodavatelů. Také máte záruku v tom, že se jedná o minimální riziko vzniku škod, protože jste v rukou jedné firmy, která využívá svých zkušeností a zajetých postupů při stavbě domu.

Investoři dávají stále přednost stavbě subdodavatelsky, protože myslí na své finance a dokážou se domluvit s jednotlivými firmami postupně a využívají také známosti z oboru stavebnictví, které ve svém okolí mají. Denně při telefonickém ověřování informací vyzpovídám menší procento investorů, kteří si vyberou stavbu na klíč než takové, kteří dají přednost stavbě na části.

Istav pro vás může být dobrou volbou, jak získat kontakty na jednotlivé subdodavatele i generální dodavatele, keří vám postaví dům na klíč. Neváhejte nás proto kontaktovat a my se o to postaráme.

 

Krásné nové výstavby,

 

Přeje Veronika Žáčková

Istav Media, s.r.o.
12.06.2023

Chcete více informací?

Zadejte své údaje a rádi se vám ozveme do následujícího pracovního dne.

Podporujeme: